tiistai 22. maaliskuuta 2011

Nostan syytteet Stubbia vastaan

Olemme lakimiesten kanssa tutkineet perusteellisesti valtakunnansyyttäjän syyttämättäjättämispäätöstä Anton-asiassa, ja olemme todenneet, että Suomen ulkoministeriön edustajat ovat ottaneet oikeuden omiin käsiin ohittaen täytäntöönpanon, jota Suomen laki edellyttää vastaavissa tapauksissa.

Valtakunnansyyttäjän päätöksessä selostetaan, kuinka UM:n virkamiehet (mm. Simo Pietiläinen, pääkonsuli Perheentupa ja Pasi Tuominen) todistavat pelänneensä konsulaatissa, että epätoivossa Paavo Salonen saattoi riistää lapsen ja oman hengen. UM:n virkamiehet myös olivat tietoisia siitä, että Antonin Venäjän kansalaisuus oli vahvistettu, ja täytäntöönpanokäsittely olisi ollut ainoa ratkaisu. Siitäkin huolimatta UM:n virkamiehet eivät ryhtyneet oikeudellisiin toimiin, koska tiesivät, että lapsi olisi silloin palautettava äidille. UM:n virkamiehet sen sijaan päättivät jättää lapsen tasapainottoman isänsä kanssa. Sellaista järjetöntä toimintaa ei voi selittää muutoin, kuin patologisella venäläisvihalla – jopa lapsen henki altistetaan vaaralle, kunhan ei vaan lasta jouduta palauttamaan venäläiselle äidille.

Suomessa tehty huoltajuuspäätös joutuu nyt myös tarkasteluun. Siinä näyttää olevaan prosessipetos, koska yhteystietoni olivat saatavilla, mutta minulle kukaan ei ollut ilmoittanut tulevista oikeudenkäynneistä, eikä niiden ratkaisuista, joten en voinut edes valittaa, koska olin täysin tietämätön.

Olen jo toimittanut asiasta selostukset sekä Suomen valtiojohdolle että Venäjän viranomaisille.

Suomessa poikaa eristetään äidistä jopa poliisivoimin, kun samalla lapsi on tasapainottoman henkilön yksinhuollossa.

Jos Antonille tapahtuu jotakin ikävää, katson että Suomen viranomaiset ja ennen kaikkea UM ovat vastuussa. Matti Vanhasen asian yhteydessä vihjattiin, että kynnys syytteiden nostamisessa ministeriä vastaan madalletaan. Eli heti, kun uusi käytäntö virallistetaan tai heti vaalien jälkeen, mikäli Alexander Stubb ei pääse ministeriksi, nostan syytteet häntä vastaan.