perjantai 1. helmikuuta 2013

Venäläisäidin avunpyyntö – kirje Suomen presidentille



Arvoisa Tasavallan Presidentti!

Suomen TV:ssä Suomessa asuvia venäläisiä kehotettiin kääntymään Suomen presidentin puolelle Venäjän presidentin sijasta.



Toivon, että Suomen presidentti pystyy auttamaan russofobian uhreja.
Em. ohjelmassa vihjattiin, että minun ”uhritarinani” olisi jonkinlaista venäläistä propagandaa.
Todella törkeää ja loukkaavaa vihjailua, ottaen huomioon, että poikani siepattiin minulta, pidettiin panttivankina (minulta salassa) useita viikkoja Suomen pääkonsulaatissa, salakuljetettiin diplomaattiauton takakontissa, ja jo useita vuosia hänet pidetään minusta (venäläisestä äidistä) eristyksessä.
Valvotuissa tapaamisissa meitä kiellettiin perustuslain vastaisesti puhumasta äidinkieltämme venäjää (vaikka olemme aina ennen kommunikoineet poikani kanssa venäjäksi). Lähetän liitteenä poliisipäätöksen rikosilmoitukseeni syrjinnästä. Viranomaiset siis kieltäytyvät näkemästä syrjintää ko. asiassa.
Poliisipäätöksessä on mainittu päivämäärät – milloin ilmoitus oli tehty (26.8.2010), ja milloin päätös annettiin (17.1.2013). Eli vastauksen saaminen syrjintäilmoitukseen kesti yli 2,5 vuotta.
Kun piti lavastaa minut syylliseksi peittääkseen ihmissalakuljettamiseen syyllistyneen suomalaisen diplomaatin rikokset, koko prosessi syytteiden nostamisesta minua vastaan minun tuomitsemiseen vei vain 2 kuukautta. Samalla tavalla, kuukauden sisällä, minulta oli viety huoltajuus, ilmoittamatta minulle ko. oikeusprosessista. Onko venäläisillä Suomessa oikeuksia?

Suomessa minua ja poikaani käytetään poliittisissa tarkoituksissa – esimerkkinä tästä suomalaisen median patologisesti antivenäläinen kirjoittelu meidän tapauksestamme, sekä Tuula Malinin kirja ”Tapaus Anton”, jossa minua mustamaalataan ja minua täysin kysymättä käsitellään perhe-elämääni ja henkilökohtaisia asioitani ja yksityisiä keskustelujani. Kirja julkaistiin vaalien alla osana Antonin isän Paavo Salosen ja konsuli Pietiläisen vaalikampanjaa, jotka olivat ehdokkaina kunnallisvaaleissa. Kirjassa myös avoimesti tunnustetaan, kuinka Suomen UM antoi ohjeet sosiaaliviranomaisille – millaisia raportteja meistä kirjoitetaan oikeudenkäyntiä varten.
Kirjoitin tästä törkeästä poikaani hyväksikäytöstä poliittisissa tarkoituksissa useille poliitikoille sekä sosiaaliviranomaisille.


Tammikuusta 2013 alkaen Haagin lapsikaappaussopimus on astunut voimaan myös Suomen ja Venäjän välillä, mutta poikani edelleen pidetään minusta eristyksessä, vaikka tuomioistuimen päätöksen mukaan ainoa syy valvottuihin tapaamisiin oli ns. kaappausuhka Venäjälle. Eikö Suomi luota kansainvälisiin sopimuksiin?
Lapsikiistat ovat olleet kuuma aihe Suomi-Venäjä-suhteissa. Russofobia, venäläisiin kohdistuneet aggressiiviset toimet ja antivenäläinen propaganda Suomessa ylittävät jo kaikkia mahdollisia rajoja.
Toivon, että Suomen presidentti puuttuu Suomessa tapahtuviin ihmisoikeusloukkauksiin, mielivaltaan ja syrjintään.   
Toivon myös, että Suomen presidentti pystyy korjaamaan Suomen viranomaisten tekemät rikkomukset ja vääryydet, sekä pystyy auttamaan poikaani, joka nyt suomalaisten diplomaattien laittomien toimien takia elää ilman äitiä.
..........

Eihän Suomi voi olla mikään keskitysleiri, että olisi pakko asua täällä, ja että lapset salakuljetettaisiin takakontissa ja pidettäisiin väkisin maassa, poliisi- ja sosiaaliviranomaisten voimin?

Kirjoitan myös Venäjän presidentille.

Noudatin kuitenkin Suomen TV:n ohjeet, ja odotan apua Suomen presidentiltä.

Kunnioittaen, Anton Salosen äiti Rimma Salonen